Salutació de l’alcaldessa

Salutació de l’alcaldessa

Benvinguts/des a la pàgina web de l’ajuntament de Campdevànol.

Espero que trobeu en aquest espai un lloc d’informació i alhora d’interacció amb tot el que està relacionat amb la nostra vila i també amb les persones que treballem i componem aquest ajuntament.

Aquesta web pretén ser una eina de comunicació que permeti una gestió eficaç i eficient de l’administració com correspon a la nova era digital que estem vivint, i alhora una font d’informació de tots i cada un dels esdeveniments que puguin ser d’interès social, cultural, festiu, informatiu, divulgatiu, perseguint sempre un objectiu imprescindible: la transparència.

La situació geogràfica del nostre municipi és un punt estratègic important que et permet alhora moure’t fins al Mediterrani o al Pirineu, o fins a la capital, Barcelona, en poc més d’una hora. Aquest fet ens situa en un punt de partida immillorable per tota la gent que ens vulgui venir a visitar.

De Campdevànol en podríem destacar el seu patrimoni natural, tenim el privilegi de viure en un entorn envejable on la natura enamora a qualsevol visitant. Hem de ficar en relleu també el nostre patrimoni cultural amb la nostra Gala, una dansa que simbolitza la lluita del poble cap a costums feudals arrelades durant l’època medieval, i també la ruta del romànic que podem trobar a les ermites de Sant Pere D’Auïra i Sant Llorenç, testimonis impertèrrits del pas del temps i de l’evolució de la nostra societat fins avui en dia.

No podem obviar la relació del poble amb el món de la forja des de fa segles i de la indústria metal·lúrgica, una de les principals fonts d’ingressos en la nostra economia. És per això que des del 2012 Campdevànol forma part del Cercle Europeu de Ciutats del Metall.

No menys important és el riu Freser que travessa el poble i que ha representat una font de vida que al llarg dels segles ha mogut l’economia de la nostra vila, amb l’aprofitament hidroelèctric i la gran xarxa de canals conductors d’aquest element. Un d’aquests canals La Séquia Molinar data de l’any 970 i fou construïda pels monjos del Monestir de Ripoll.

També som un referent comarcal sanitari a la comarca i n’estem molt orgullosos del nostre hospital que aquest proper any 2020 celebrarà el seu centenari.

Com a alcaldessa i en representació de tots els veïns i veïnes del municipi només em resta dir-vos que Campdevànol és el lloc ideal per viure, passar les vacances o gaudir d’una bona ruta natural gaudint de la seva singularitat. Com a terra d’acollida, sigueu molt benvinguts a la nostra vila que us rebrà amb els braços oberts.

Dolors Costa i Martínez

Alcaldessa de Campdevànol